loading...
سولاکان
سولاکان -ابوالمومن

YFBVo

سیدخلیل مرتضوی بازدید : 189 شنبه 12 اسفند 1391 نظرات (0)
امتیاز مثبت
۰
درباره‌ی ادامه‌ی روند پرداخت نقدی؛
آیا یارانه‌ی نقدی حق همه‌ی مردم است؟
*میلاد نورمحمدی؛ کارشناس اقتصاد
شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۷:۴۳
کد مطلب: 24782
قانون هدفمند کردن یارانه‌ها تأثیرات فراوان و ملموسی بر زندگی قشر زیادی از مردم جامعه داشته است. سؤال مهمی که در آستانه‌ی تصمیم‌گیری در مورد ادامه‌ی اجرای آن می‌توان پرسید این است که آیا یارانه‌ی نقدی حق همه‌ی مردم است یا آنکه هدفمندسازی یارانه‌ها با روش پرداخت به همه‌ی افراد در تناقض است؟
تمامی تغییرات، تحولات و رخدادهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی که در سطح هر جامعه‌ای رخ می‌دهد، بنا بر تأثیری که بر آحاد جامعه‌ی مورد نظر می‌گذارد، منجر به نهادینه شدن عبارات و کلیشه‌های عمدتاً حاشیه‌ای و فرعی می‌شود که گاه حتی رخداد و تحول اصلی را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد و به عبارت دیگر، منجر به غلبه یافتن حاشیه بر متن می‌شود. علت تحقق چنین فضای نامطلوبی، وجود بستری از ناآگاهی در میان مردم جامعه نسبت به رخداد و طرح مورد نظر است و به همین جهت شفاف‌سازی و ابهام‌زدایی از هر طرح اقتصادی، سیاسی و اجتماعی از جمله ملزوماتی است که باید به آن‌ها در زمان مناسب پرداخته شود. قانون هدفمند کردن یارانه‌ها تأثیرات فراوان و ملموسی بر زندگی قشر زیادی از مردم جامعه داشته است. در این نوشتار به دنبال این رویکرد سیاست‌گذاری هستیم که گفته می‌شود: یارانه‌ی نقدی حق همه‌ی مردم است!

برای درک بهتر تأثیر عظیم و البته نادرستی که این تفکر بر طرح هدفمندی یارانه‌ها بر جای گذاشته ذکر این نکته ضروری است که با توجه به هزینه‌ی زیادی که دولت برای تقسیم‌بندی درآمدی مردم تحت عنوان دهک‌های درآمدی متحمل شد، قرار بود مرحله‌ی اول هدفمند نمودن یارانه‌ها به نحوی انجام شود که سه دهک آخر ‌ـ‌که به عبارتی ضعیف‌ترین اقشار مردم بودند‌ـ‌ بالاترین دریافتی و سه دهک بالا ‌ـ‌که متمکن‌ترین آحاد مردم بودند‌ـ‌ کم‌ترین دریافتی ماهانه را داشته باشند و حتی برای این کمترین دریافتی نیز مکانیسمی با عنوان انصراف داوطلبانه پیش‌بینی شده بود، اما آیا خروجی مرحله‌ی اول طرح با اهداف از قبل پیش‌بینی‌شده، که به ادعای خود دولتمردان، حاصل هزاران ساعت نفر کار کارشناسی و تخصصی بود، مطابقت داشت؟

آیا وضعیت فعلی که به علت عدم حمایت کافی از تولید داخلی، تقاضای تحریک‌شده‌ی مردم عمدتاً به وسیله‌ی واردات گسترده پاسخ داده می‌شود، هدف نهایی این طرح بوده است؟

نگاهی کوتاه به تحولات رخ‌داده در قبل و حین اجرای مرحله‌ی اول طرح هدفمند کردن یارانه‌ها، نشان می‌دهد که دو عامل اساسی باعث تجدید نظر دولت در طرح اولیه‌ی خود مبنی بر پرداخت یارانه بر اساس دهک‌های درآمدی شده است. عامل اول اشتباهات کم‌وبیش و بعضاً اجتناب‌ناپذیری بود که در تعیین دهک‌ها صورت گرفت که البته این ایرادات با تشکیل کمیسیونی برای رسیدگی به اشتباهات، از طریق استعلام‌های آماری، قابل رفع و اصلاح بود و هنوز هم می‌توان سازوکاری تدارک دید که با همکاری نهادهای آماری، یعنی بانک مرکزی و مرکز آمار به یک بانک اطلاعاتی جامع از وضعیت اقتصادی مردم دست یافت. بدیهی است که اساسی‌ترین شرط موفقیت هر طرحی داشتن داده‌های معتبر از جامعه‌ی مورد نظر است.

اما عامل دوم که به نظر نگارنده، بیشترین نقش را در انصراف دولت داشت، به وجود آمدن نوعی اجماع در بین قشرهایی از مردم بود که اعتقاد داشتند هر گونه تفکیک مردم به گروه‌های مختلف و پرداخت مبالغ متفاوت یارانه نوعی تبعیض است. به همین جهت، دولت وادار به تجدید نظر در طرح اولیه‌اش شد؛ در صورتی که اگر نگاهی دقیق به مفهوم عدالت اقتصادی داشته باشیم، به خوبی درک می‌کنیم وضعیت کنونی، که تمامی مردم از فقیرترین تا ثروتمندترین آن‌ها به یک اندازه یارانه دریافت می‌کنند، هیچ تناسبی با عدالت ندارد؛ زیرا این یارانه‌ی ماهانه برای جبران هزینه‌هایی است که در اثر انجام طرح بر مردم وارد شده است و مطمئناً هزینه‌هایی که یک فرد فقیر مثلاً از افزایش قیمت نان متحمل شده است، بسیار بیشتر از فردی ثروتمند است که نان اصولاً جایگاه بسیار پایینی در سبد غذایی وی داشته است.

ذکر این نکته ضروری است که حتی اگر پرداخت موقت ماهانه به مردم را جزئی از منافع این طرح تعریف کنیم (که البته چنین نیست و پرداخت ماهانه صرفاً نوعی پرداخت جبرانی است)، باز هم نفع و مزیت اصلی قانون هدفمند کردن یارانه‌ها، که باید شامل حال همه‌ی اقشار مردم شود، همان اصلاح ساختار تولید کشور، تولید کالاهای باکیفیت، افزایش بهره‌وری، اشتغال‌زایی و نهایتاً افزایش رشد اقتصادی به عنوان برآیند تغییر و تحولات اقتصادی است. در صورت تحقق این امر، تمامی اقشار مردم از عواید پایدار آن بهره‌مند خواهند شد که لازمه‌ی تمامی این تحولات مثبت، اصلاح فرهنگ غلط اقتصادی است. بیم آن می‌رود با ادامه‌ی وضعیت کنونی تخصیص یارانه به بخش مصرف، باز هم به وضعیت قبل از اجرای مرحله‌ی اول طرح بازگردیم.

در اکثر کشورهایی که هم‌اکنون در نظام اقتصادی آن‌ها شکلی از پرداخت یارانه دیده می‌شود، اولاً این یارانه موقت و مدت‌دار است و ثانیاً به صورت هدفمند و نه همگانی پرداخت می‌شود؛ یعنی بر اساس مکانیسم‌های از قبل تعریف‌شده‌ای، بخش‌ها و گروه‌هایی که نیاز به کمک دارند شناسایی می‌شوند. ثالثاً این کمک اکثراً به بخش تولید و عرضه اختصاص داده می‌شود و برای همین کمک هوشمند و مدت‌دار هم هدف‌هایی پیش‌بینی می‌شود. برای مثال، به بخش خودرو در یک بازه‌ی تعریف‌شده یارانه پرداخته می‌شود که بتواند سطح کیفی و کمّی تولیدات خود را به سطح مطلوبی همچون رسیدن به معیارهایی از قبیل مصرف پایین سوخت، امنیت بالا، استهلاک کم و... برساند.

با توجه به وضعیت کنونی اقتصاد ایران و همچنین با توجه به محدودیت منابع درآمدی دولت، لازم است که در خصوص نحوه و مدت پرداخت یارانه‌ی نقدی به مردم تغییراتی صورت بگیرد و حتی اگر دولت فعلاً مجبور به ادامه‌ی پرداخت به شکل کنونی است، پیشنهاد می‌شود این پرداخت نه به شکل نقدی، بلکه در قالب عرضه‌ی کالاهای اساسی صورت بگیرد که حداقل سیل نقدینگی ناشی از پرداخت نقدی به بازارهای سوداگرانه‌ای چون ارز و سکه وارد نشود. همچنین پیشنهاد می‌شود که برای حمایت از تولید داخل، کالاهای اساسی تا آنجایی که امکان دارد، از تولیدات داخل تخصیص داده شود.

هم‌اکنون با توجه به وابستگی زیادی که بخشی از مردم به دریافت ماهانه‌ی یارانه نقدی پیدا کرده‌اند، هزینه‌ی مخالفت با ادامه‌ی این طرح در سطح جامعه به شدت بالا رفته است. شرط تغییر این جو، شفاف‌سازی در خصوص مضرات این طرح، آگاه کردن مردم نسبت به مشکلات موجود دولت، درک شرایط حساس کشور ناشی از تحریم همه‌جانبه، تشریح منافع بلندمدت حمایت از تولید و نشان دادن نقش نقدینگی فعلی در بروز تورم است. باید در این خصوص تمامی ارگان‌های مسئول با دولت همکاری کامل داشته باشند که در این میان، هرچند مجری این طرح، یعنی دولت، بیشترین نقش را دارد، ولی سایر نهاد‌ها نیز باید در حد مسئولیت و نقش خود به گسترش فرهنگ کار در جامعه، به جای عادت به دریافت یارانه، کمک کنند. برای مثال، صداوسیما به عنوان بانفوذترین و مؤثرترین نهاد در بین مردم، می‌تواند از طریق برگزاری جلسات مناظره و تشریح وضعیت اقتصادی کشور و بیان مضرات ادامه‌ی پرداخت ماهانه‌ی یارانه‌ی نقدی، یاری‌گر دولت باشد.

بازنشر از برهان
سیدخلیل مرتضوی بازدید : 157 شنبه 12 اسفند 1391 نظرات (0)
خبر:۴۲۹۳۹۲۸
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۱ - ۲۱:۱۷
والتر سامازكو جونیور چندین دهه بود كه در محله ای در شهر كارسون سیتی ایالت نوادا زندگی می كرد اما ظاهرا هیچ یك از همسایگانش با وی آشنایی نداشتند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، والتر سامازكو جونیور چندین دهه بود كه در محله ای در شهر كارسون سیتی ایالت نوادا زندگی می كرد اما ظاهرا هیچ یك از همسایگانش با وی آشنایی نداشتند.

والتر سامازكو جونیور از سال های دهه 1970 در این خانه سه اتاقه ویلایی به همراه مادرش زندگی می كرد. مادر او در سال 1992 درگذشت.

والتر معلم بازنشسته به زندگی خود در انزوا ادامه داد تا اینكه حدود شش ماه پیش در سن 69 سالگی درگذشت. ماموران پلیس حدود یك ماه بعد از مرگ او و در پی تماس یكی از همسایگان جسدش را كشف كردند. در زمان مرگ موجودی حساب بانكی والتر فقط 200 دلار بود.

ماموران پلیس پس از جستجوی خانه در كمال تعجب در پاركینگ آن كلكسیونی شامل هزاران سكه طلا متعلق به ادوار مختلف را كشف كردند. سكه ها كه بیش از 7 میلیون دلار ارزش دارند داخل جعبه هایی در پاركینگ جاسازی شده بودند.

اداره مالیات ایالت نوادا بخشی از این سكه ها را در حراج به معرض فروش گذاشت تا مبلغی بین 750 تا 800 هزار دلار را كه جزو درآمد دولت محسوب می شد، برداشت كند.

بقیه این ثروت هنگفت به پسر دایی والتر تنها وارث او تعلق می گیرد كه در شهر سان رافائل ایالت كالیفرنیا زندگی می كند.

منبع:جام جم


سیدخلیل مرتضوی بازدید : 160 شنبه 12 اسفند 1391 نظرات (0)
کد خبر:۴۲۹۳۸۲۴
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۷:۵۶
بلندترین هتل که در رکوردهای جهانی گینس نیز به ثبت رسید در دبی افتتاح شد.
به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران ؛ لندترین هتل با عنوان «جی دبلیو ماریوت مرکیس» (JW Marriott's Marquis Dubai) به‌طور رسمی در 26 فوریه به عنوان بلندترین هتل در «دبی» افتتاح شد.

این هتل با ارتفاع 355 متر (1099 فوت) در اکثر شهرها، بلندترین آسمان خراش محسوب می‌شود.اما در دبی این هتل در سایه‌ بیش از دوبرابر ارتفاع «برج الخلیفه» یکی از بلندترین آسمان‌خراشهای جهان با ارتفاع 828 متر (2717 فوت) قرار دارد.

سیدخلیل مرتضوی بازدید : 175 شنبه 12 اسفند 1391 نظرات (0)
کد خبر:۴۲۹۳۸۸۳
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۹:۱۱
تصاویر و فیلم های غیراخلاقی منتشرشده از کارمندان بی‌بی‌سی در فضای مجازی، از فراگیر شدن فساد و بی‌بند و باری در بین کارکنان بی‌بی‌سی حکایت دارد. آیا مدیران بی‌بی‌سی توجیهی برای چنین رفتارهایی خواهند داشت؟
به گزارش سرويس وبگردي باشگاه خبرنگاران؛ دامنه اختلافات رسانه های ضدانقلاب با یکدیگر با افشاگری های مدیر شبکه سلطنت "کانال یک" علیه شبکه دولتی "بي‌‌بی‌سی" در ماه‌های اخیر به اوج خود رسیده است.



"شهرام همایون" در آخرین حملات و افشاگری‌های خود علیه بی‌بی‌سی، ارگان رسمی دولت انگلیس، حرف‌های بسیار مهمی را درباره عدم استقلال بی‌بی‌سی، نقش مستقیم ملکه و دربار سلطنتی انگلیس در گزینش مدیران سطح بالا و اداره بی‌بی‌سی، تامین بودجه آن از سوی دولت انگلیس و... بیان کرد که "جام نیوز" این مطالب را در خبری با عنوان "دروغ بزرگ بی‌بی‌سی برملا شد" منتشر نمود.

جنبش "ما هستیم" علیه‌ بی‌بی‌سی

اخیرا دامنه اختلافات بین سلطنت‌طلبان و عوامل بی‌بی‌سی وارد فاز جدیدی شده است. در این فاز شهرام همایون جنبش ضد ایرانی "ما هستیم" را که چند سالی است از سوی وی با هدف مبارزه علیه جمهوری اسلامی راه اندازی شده، وارد گود کرده است.

این جنبش اخیرا در یادداشتی با طرح این سؤال که «آقای "پیتر هاروکس" رئیس بخش جهانی و "صادق صبا" رئیس بخش فارسی بی‌بی‌سی چه چیزی را انکار می‌کنند؟» دفاعیات این دو در خصوص "رسوایی‌های جنسی" عوامل بی‌بی‌سی را به چالش کشیده است.



این یادداشت در ادامه می‌نویسد: «چندی پیش تصاویر و مطالبی در مورد زندگی خصوصی برخی کارمندان و مجریان بی‌بی‌سی فارسی در رسانه‌های ایران (وطن امروز، بولتن نیوز، باشگاه‌خبرنگاران، خبرگزاری فارس و... منتشر شد که حاکی از به اصطلاح "فساد اخلاقی" در بدنه این شبکه بود.

بی‌بی‌سی در واکنش به انتشار این اخبار در فضای اینترنت و برخی از رسانه‌های داخلی ایران مدعی شد این مطالب و تصاویر جعلی بوده و توسط عوامل وزارت اطلاعات ایران منتشر شده است و هدف آن افزایش فشار علیه کارکنان بی‌بی‌سی است.

مدیر بخش فارسی بی‌بی‌سی در اقدامی بی‌سابقه به دوره‌گردی افتاده و در رسانه‌های مختلف مصاحبه‌هایی در خصوص فشارهای بی‌سابقه علیه بی‌بی‌سی ترتیب داده و به بازگو کردن زوایای این فشارها پرداخت. حرکتی که از سایت و شبکه بی‌بی‌سی شروع و در روزنامه گاردین، شبکه voa، رادیوفردا ادامه پیدا کرد.»


این جنبش سلطنت‌طلب در ادامه با طرح سؤالاتی از "پیتر هاروکس" و "صادق صبا" از آن دو می‌پرسد؛ شما چه چیزی را انکار می‌کنید؟

-از کجا معلوم فیس بوک و وبلاگ‌های به اصطلاح جعلی و ساختگی که آقای "پیتر هاروکس" و آقای "صادق صبا" مدعی ساختگی بودن آن هستند، توسط خود بی‌بی‌سی به وجود نیامده و نوعی خودزنی ظاهری نباشد؟

-اگر افشای این اطلاعات موجب نگرانی و ناراحتی مسئولان بی‌بی‌سی شده است، چرا در عمل نه تنها به کارمندان خود اجازه اینگونه روابط آزاد را داده، بلکه اجازه گرفتن تصویر از مجالس خصوصی و انتشار آن در فضای اینترنت را نیز به کارمندان خود می‌دهند؟

-خیلی از تصاویر و فیلم‌هایی که کارمندان بی‌بی|‌سی در فضای اینترنت منتشر کرده‌اند بسیار بی‌پروایانه‌تر است نسبت به مطالبی که علیه آن‌ها در رسانه‌های رژیم جمهوری اسلامی منتشر شده است. پس چرا بی‌بی‌سی ادعا می‌کند علیه جمهوری اسلامی شکایت خواهد کرد در حالی که هیچ ابایی از انتشار این تصاویر توسط کارمندان خود ندارد؟

-چرا بی‌بی‌سی همیشه به صرف یک ادعا مانند شکایت از رژیم جمهوری اسلامی اکتفا می‌کند، ولی در عمل تا به حال هیچ اقدام عملی علیه این رژیم انجام نداده است و برای ادعای خود سندی منتشر نکرده است؟ مثلا در همین مورد اخیر چرا آدرس وبلاگ و فیس‌بوک‌های به اصطلاح جعلی را به مخاطبان ارائه نمی‌دهد؟

-تاریخ برخی از این سایت، فیس و وبلاگ‌ها بیش از چندین سال است. چرا بی‌بی‌سی با گذشت این همه مدت، اکنون به آن واکنش نشان می‌دهد؟

-در صورتی که بپذیریم وب و فیس‌بوک‌های جعلی توسط افراد ناشناس و با قصد تخریب بی‌بی‌سی ساخته شده باشد، آیا مایه خنده نیست که رئیس بخش جهانی یک رسانه آن هم در سطح بی‌بی‌سی به خاطر چند وبلاگ و فیس بوک واکنش نشان دهد؟ آیا این نشان از ضعف مدیریت این رسانه نیست؟»



این یادداشت همچنین با دروغ خواندن ادعای بی‌بی‌سی مبنی بر آزار و اذیت خانواده‌های همکاران این شبکه در ایران می‌نویسد: «اگر طبق ادعای بی‌بی‌سی، خانواده‌های کارمندان این شبکه توسط وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی تحت فشار هستند و به گفته این شبکه این فشارها نیز تازگی ندارد، چرا باز هم بی‌بی‌سی از کارمندان و مجریان اصلاح طلبی استفاده می‌کند که خانواده‌هایشان در ایران زندگی می‌کنند؟ افرادی مانند مسعود بهنود، اکبر گنجی، کدیور، سروش، اشکوری، مهاجرانی، خود صادق صبا و...

-چرا بی‌بی‌سی از مخالفین جمهوری اسلامی که در خارج ایران (اروپا و آمریکا) هستند و تمام زندگی و هستی خود را در راه مبارزه علیه جمهوری اسلامی گذاشته‌اند، به عنوان مجری و کارمند استفاده نمی‌کند؟

- چرا وب و فیس‌بوک‌های به اصطلاح جعلی فقط برای شبکه‌ها و افرادی که از قضا متهم به وابستگی و همکاری با جمهوری اسلامی هستند ساخته می‌شود؟ چرا برای شاهزاده رضا پهلوی، حزب کمونیست کارگری، مجاهدین خلق و... وب و فیس مشابه ساخته نشده است؟»

این سایت در پایان با انتشار صحنه‌هایی از عیاشی عوامل بی‌بی سی در پارتی‌‌های مختلط شبانه که صادق صبا، مدیر بی‌بی‌سی فارسی، نیز خود در جمع آن‌ها در حال رقص با مجریان زن بی‌بی‌سی است، می‌نویسد: «فیلم برخی از کارمندان بی‌بی سی را که در فضای اینترنت به وفور پیدا می‌شود، جهت اطلاع رئیس جهانی بی‌بی‌سی و آقای صادق صبا همچنین برای شفاف‌سازی اذهان عمومی منتشر می‌کنیم تا شاهدی باشد بر مدعایمان.»



گفتنی است با وجود ادعاهای "پیتر هاروکس" رئیس بخش جهانی بی بی سی و "صادق صبا" رئیس بخش فارسی بی بی سی، مبنی بر ساختگی بودن اخبار منتشر شده در خصوص فساد اخلاقی و جنسی کارکنان بی بی سی، در ذیل به عنوان نمونه به چند مورد از رسوایی‌های جنسی کارمندان بي‌بی‌سی که توسط مطبوعات و تلویزیون‌های غربی رسانه‌ای شده است اشاره می‌شود:


فایل تصویری شبکه یورونیوز


"جیمی سویل" ستاره‌ رسانه‌ای بی‌بی‌سی

چندی پیش با مطرح شدن شکایت چند دختر انگلیسی از "جیمی سویل" ستاره‌ رسانه‌ای بی‌بی‌سی، طبل رسوایی دیگری علیه این رسانه به صدا درآمد و مشخص شد که این مجری پرستاره که از دستبوسان ملکه انگلستان و دارای نشان رسمی "شوالیه" عالی رتبه ترین افسر امپراتوری بریتانیا (OBE) است، در زمان حیات خود و در محل کارش در دفتر شبکه بی‌بی‌سی در طول سال ها، به حدود ۳۰۰ نفر آزار جنسی رسانده است.

انتشار این خبر سبب شد تا "جرج انتویسل" مدیرکل بی‌بی‌سی، در مقابل کمیته فرهنگی پارلمان بریتانیا با پذیرش این نکته که این رسوایی به "اعتماد" بی بی سی لطمه وارد ساخت، از "مشکلات فرهنگی گسترده‌" در سازمان جهانی بی بی سی خبر دهد: «در گذشته "مشکلات فرهنگی گسترده‌تری" در بی‌بی‌سی وجود داشته که به جیمی سویل اجازه سوءرفتار جنسی داده است.»

رسوایی "جیمی سویل" خوشنامی بی‌بی‌سی را به خطر انداخت

"لرد پتن" رئیس هیأت امنای بی‌بی‌سی نیز در مقاله ای که در نشریه "میل آن ساندی" منتشر شد، نوشته که رسوایی جیمی سویل خوشنامی بی‌بی‌سی را به خطر انداخته است.

وی در بخشی از مقاله خود می نویسد: «آیا واقعا ممکن است که هیچ کس از فعالیت های او (جیمی سویل) اطلاعی نداشته باشد؟ آیا کسانی بر اعمال مجرمانه او چشم بسته اند؟ آیا کسانی به خاطر شهرت سویل و به خاطر جایگاهی که در برنامه های بی‌بی‌سی داشت، ترجیح داده اند که شک و شبهه ها را پیگیری نکنند؟»

بازداشت خواننده قدیمی پاپ و همکار بی بی سی به اتهام آزار جنسی

سایت بی بی سی همچنین چندی پش نوشت: «پلیس بریتانیا در ادامه رسیدگی به ماجرای رسوایی جنسی جیمی سویل، مجری سابق رادیو و تلویزیون بی‌بی‌سی، "گری گلیتر" یک خواننده قدیمی موسیقی پاپ را بازداشت کرده است.»

به نوشته بی بی سی، به تازگی یک نفر به عنوان شاهد به پلیس گفته است که "گری گلیتر" را در حال رابطه جنسی با یک دختر کم سن و سال در اتاق جیمی سویل در بی‌بی‌سی دیده بود.



"استوارت هال" مجری بی بی سی به دلیل تجاوز به دختران مجرم شناخته شد

پلیس انگلیس یک ماه پیش بود که اعلام کرد یک مجری دیگر بی بی سی به نام "استوارت هال" در دادگاهی در این کشور به خاطر تجاوز به زنان و دختربچه ها مجرم شناخته شد.



خبرگزاری رویترز در این باره نوشت: «"استوارت" 83 ساله در دهه 1970 و 80 میلادی مجری شبکه بی بی سی بود دومین فردی است که بر ابعاد رسوایی جنسی مسئولان شبکه بی بی سی در دهه های گذشته افزوده است. "هال" که تا این اواخر نیز در برنامه های بی بی سی ظاهر می‌شد، در ماه دسامبر به هتک حرمت دختران کم سن و سال متهم شده بود. به گفته پلیس انگلیس، 14 دختر 9 تا 16 ساله از سوی استوارت هال هتک حرمت شده‌اند.»

بازداشت "مکس کلیفورد" مجری مشهور بی‌بی‌سی

شبکه یورونیوز نیز چندی پیش از بازداشت "مکس کلیفورد" یکی از مشهورترین مجری‌های برنامه های تلویزیونی انگلیس، به اتهام سوءاستفاده جنسی خبر داد.

به گفته یورونیوز، آقای "کلیفورد" پنجمین نفری است که در جریان تحقیقات پلیس در مورد اتهام‌های جنسی پرشمار جیمی سویل دستگیر می‌شود.

حدود ۵۰۰ شکایت از سوی زنان و نیز کودکان علیه آقای سویل، به اتهام آزار و اذیت جنسی، ثبت شده است.

تجاوز صادق صبا به پونه قدوسی

نکته ای که در اینجا باید یادآور شد این است که "صادق صبا" رئیس بخش فارسی بی‌بی‌سی، خود متهم به تجاوز به "پونه قدوسی" از مجریان زن بی‌بی‌سی فارسی است، امری که به یک دردسر جدی برای شبکه جهانی بی‌بی‌سی تبدیل شد.



صادق صبا البته در مصاحبه‌های مختلف در خصوص حرف و حدیث ها در مورد "بی بی سی فارسی" تنها به آنچه وی "اذیت خانواده های عوامل بی بی سی فارسی در ایران" خوانده اشاره کرده، ولی در خصوص رسوایی های اخلاقی خود و مجموعه تحت مدیریتش حرفی به میان نیاورده است؛ اگرچه وی در مورد اول نیز اشاره ای به اسامی خانواده هایی که گفته می شود مورد اذیت و آزار قرار گرفته اند ننموده و تنها به طرح ادعا بسنده کرده است.



پونه قدوسی در کنار عوامل بی بی سی


آیا بی‌بی‌سی مروج فرهنگ غرب نیست؟


"پیتر هاروکس" رئیس بخش جهانی بی بی سی و صادق صبا، مدیر بی بی سی فارسی، در دفاعیات خود از عملکرد بی بی سی گفته اند رسانه های داخلی ایران بی بی سی را متهم به ترویج فرهنگ ضدایرانی (فرهنگ غربی) می کنند.

سؤالی که در اینجا مطرح می شود این است: آیا ترویج "همجنسگرایی" در بی بی سی و اختصاص ویژه برنامه هایی به این موضوع با فرهنگ اسلامی ایرانی مردم ایران سنخیت دارد که این شبکه به انحای مختلف به تبلیغ آن می پردازد؟

آیا واقعا دغدغه مردم ایران "همجنسگرایی" است که بی بی سی با اختصاص ویژه برنامه ای در "نوبت شما" با این بهانه که نخست وزیر آلمان همجنسگرا است سعی می کند این پدیده را توجیه کند؟



پوشش" کدامیک از مجریان زن بی بی سی با فرهنگ مردم ایران همخوانی دارد؟

"غیرت" یکی از شاخصه های مهم فرهنگ ایرانی اسلامی است. آیا روابط آزادی که بین کارمندان بی بی سی وجود دارد تناسبی با این شاخصه دارد؟

تصاویر و فیلم های غیراخلاقی منتشر شده از کارمندان بی بی سی در فضای مجازی که غالبا از سوی خود عوامل بی بی سی انتشار یافته است، حکایت از فراگیر شدن فساد و بی بند باری در بین کارکنان بی بی سی دارد. آیا اینگونه رفتارها الگو گرفته از فرهنگ مبتذل غرب نیست؟



فایل تصویری برنامه نوبت شما

در پایان خاطرنشان می شود آقای "صادق صبا" بارها در مصاحبه های مختلف خود بر این امر تأکید کرده اند که اگر مخاطبان بی بی سی سؤال و نقدی نسبت به این شبکه دارند، مدیریت بخش فارسی بی بی سی با کمال میل پاسخگوی آن خواهد بود.

حال باید منتظر ماند و دید آقای صبا پاسخ قانع کننده ای برای مطالب مطرح شده خواهد داشت یا خیر؟

منبع: جام‌نيوز

انتهاي پيام/

سیدخلیل مرتضوی بازدید : 176 شنبه 12 اسفند 1391 نظرات (0)
کد خبر:۴۲۹۳۹۱۹
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۱ - ۲۰:۴۵
شرکت هوایی ایر نیوزیلند در بیانیه‎ای اعلام کرد که یک خلبان این شرکت دو بار هنگام هدایت یک هواپیمای بوئینگ خوابش برد.


به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، جام جم آنلاین به نقل خبرگزاری فرانسه در ادامه نوشت: این خلبان هنگام هدایت یک بوئینک ' 777-300ER' با ظرفیت 332 سرنشین در جریان پروازاز لندن به لس آنجلس خوابش برد.

شرکت هوایی ایر نیوزیلند در بیانیه‎اش خاطرنشان کرد که خلبان دوبار به مدت حدود یک دقیقه خوابید و هر بار ناگهان بیدار شد.

خلبان در گزارشی که بیش از یک سال پس از این واقعه امروز منتشر شد به مقامات کنترل امنیتی هوایی توضیح داد: ناگهان به طور غیرارادی دو بار در کابین به خواب عمیقی فرو رفتم.

وی در گزارش خود تاکید کرد که شب قبل از پرواز به دلیل مشکل تهویه هوا در هتل محل اقامتش ناگزیر شد سه بار اتاقش را عوض کند و نتوانسته بود به راحتی بخوابد.

شرکت هوایی ایر نیوزیلند تصریح کرد که به دلیل حضور کمک خلبان در جریان این پرواز هرگز امنیت مسافران به خطر نیفتاده است .
سیدخلیل مرتضوی بازدید : 190 شنبه 12 اسفند 1391 نظرات (0)
۴۲۹۳۸۸۰
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۸:۳۲
هتل مردگان درحومه شهر «یوکاهاما» در ژاپن قرار دارد که اجساد مردگان در تابوت های یخچال‌دار در آن نگهداری می‌شوند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، مردگان در این هتل چند صباحی در تابوت‌های یخچال‌دار به انتظار می‌نشینند تا نوبت انتقال و سوزاندن آنها فرا برسد.


برچسب ها: هتل ، مرده ها ، ژاپن
سیدخلیل مرتضوی بازدید : 167 شنبه 12 اسفند 1391 نظرات (0)
خبر:۴۲۹۳۸۵۴
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۸:۱۱
صندوق سرمايه گذاري هاي مستقيم روسيه و صندوق سپرده گذاري هاي فرانسه ياداشت تفاهمي درباره سرمايه گذاري هاي مستقيم امضا کردند.
به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري ريانووستي ؛ هدف از صندوق سرمايه گذاري هاي مستقيم روسيه و صندوق سپرده گذاري هاي فرانسه در امضاي اين ياداشت تفاهم افزايش سطح همکاري ها و مبادلات تجاري دو کشور است .

دو کشور از طريق اين ياداشت تفاهم اميدوارند دسترسي شرکت هاي روسي و فرانسوي فعال در اقتصاد و امور تجاري دو کشور را به سرمايه هاي دائم آسان کنند. ياداشت تفاهم صندوق سرمايه گذاري هاي مستقيم روسيه و صندوق سپرده گذاري هاي فرانسه در ديدار فرانسوا اولاند رئيس جمهوري فرانسه از روسيه به امضا رسيد.

بر اساس اين گزارش،سه شرکت با هم گروه کاري را براي بررسي توان بالقوه سرمايه گذاري هاي روسيه و فرانسه و تدوين الگويي براي اجرايي شدن اهداف اقتصادي و تجاري تشکيل خواهند داد.اما به طور کلي روسيه اميدوار است که سرمايه هاي بلند مدت را براي توسعه اقتصاد خود فراهم کند.



سیدخلیل مرتضوی بازدید : 132 شنبه 12 اسفند 1391 نظرات (0)
کد خبر:۴۲۹۱۶۹۵
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۱:۱۹
اين مرد که آقاي ديويس نام دارد، تصميم گرفته پس از 19 سال ريش خود را بتراشد.
به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران، آقاي ديويس 65 ساله از آنجايي که هميشه حين تراشيدن ريش خود، گلويش را ميبريد، تصميم گرفت ديگر آن را نتراشد. به گفته او، افراد کمي در شهر آنها وجود دارند که تاکنون او را بدون ريش ديده اند.
او اکنون براي ثبت نام خود در رکوردهاي جهان تصميم گرفته ريش خود را بتراشد، اما قصد دارد ديگر تا آخر عمر اين کار را انجام ندهد.


سیدخلیل مرتضوی بازدید : 176 شنبه 12 اسفند 1391 نظرات (0)

ته‌مه‌ن و لاوي

پرسیار

ڕۆژگار ته‌مه‌ن و جووانيمان لێ ده‌گرێ ، ئێمه‌ له‌و چيمان گرتووه‌؟ ئايا حسێبي سوود و زيانێ خۆمانمان کردوه‌؟ ئايا قه‌بووڵ ده‌که‌ين که‌ "لاوي" بۆ ئێمه‌ سه‌رمايه‌ييکه‌ ؟ ئه‌گه‌ر خه‌رجي ده‌که‌ين ، ده‌بي سه‌رنج بده‌ين به‌ به‌ سوودئاوه‌ريشي.

ئه‌وه‌ي که‌ له‌ ده‌ستي ئه‌ده‌ين و ئه‌وه‌ي که‌ به‌ ده‌ستي دێنين، ده‌بێ له‌ نێوانياندا گۆنجاويکي په‌سه‌ن کراو هه‌بێ .

ئه‌وانه‌ي که‌ به‌ شێوازي سرۆشتي يان له‌ ناکاو گيانيان له‌ ده‌ست ئه‌ده‌ن، ئه‌وانه‌ي که‌ له‌ چه‌رخي لاوي ده‌ڕۆن بۆ چه‌رخي به‌ ساڵاچويي و له‌کارکه‌وتن، ئه‌وانه‌ي که‌ هه‌رچه‌نده‌ ڕاده‌که‌ن، ناگه‌ن به‌ مه‌به‌ستو هه‌رچه‌نده‌ تێده‌کۆشن ، ئوقره‌ و ئاسايشت ، هه‌موان يه‌ک ده‌رفه‌ت له‌ ده‌ست ئه‌ده‌ن .

به‌ڵام ئه‌وانه‌ چ که‌سانێکن که‌ له‌م مه‌ته‌ڵه‌ به‌ زاهێر ساکار به‌ڵام له‌ ڕاستيدا دژواره تێناگه‌ن ؟ بۆچي تاکوو ئه‌م ده‌رفه‌تانه‌ هه‌ن ، ناناسرێن ؟ و کاتێک له‌ ده‌ست ئه‌چێ بايه‌خي ده‌رده‌که‌وێ ؟

"که‌مته‌رخه‌مي سه‌باره‌ت به‌ تێپه‌ربوني ته‌مه‌ن" ، هۆي نه‌کراوه‌يي ئه‌م مه‌ته‌ڵه‌يه‌ . سوره‌ي "عه‌سر" دوباره‌ بخوێنين : " سوێند به‌ عه‌سر ! مروڤ له‌ زياندايه‌ ! مه‌گه‌ر ئه‌و که‌سانه‌ي که‌ خاوه‌ني بروا و کرده‌وه‌ي شياون ..." .

"حيسابگه‌ري" يه‌که‌م هه‌نگاوي سه‌رکه‌وتنه‌ . که‌سێ که‌ "نه‌ختينه‌ي لاوي" به‌ به‌لاش له‌ ده‌ست بدات، تا دوارۆژ پشته‌ييک "حه‌سره‌تي" بۆ ده‌مێنێ . کۆتايي يان درێژي ته‌مه‌ن، هيچيان به‌ ته‌نيايي نيشانه‌ي "کامره‌وايي" يان " بێمرادي" نين .

ئه‌گه‌رچي ته‌مه‌ن درێژي داخواز وئاره‌زووي هه‌مومانه‌ ، به‌ڵام ئه‌گه‌ر له‌ کات به‌ کاتي ته‌مه‌ندا تاوانمان زۆرتر ببێ ، ئايا هه‌ربه‌و جۆره‌ ته‌مه‌ن درێژي دڵخوازه‌ ؟ مه‌گه‌ر ناڵه‌ي ئيمام سه‌جادت (ر.خ) له نزاي " مکارم الاخلاق" نه‌بيستوه‌؟ : "خۆدايه‌ ئه‌گه‌ر ته‌مه‌نم جێله‌وه‌ڕي شه‌يتانه‌ ، به‌رله‌وه‌ي ڕقت له‌ من هه‌ستێ ، گێانم لێ بسێنه‌ " .

له‌ش ساغي و دڵخۆشي و به‌گه‌شه‌يي و ئاسووده‌ييش که‌ره‌مێکي تري خۆايه‌ که‌ زۆرکات تاکوو له‌ ده‌ستي نه‌ده‌ين و گيرووده‌ نه‌بين و نه‌که‌وينه‌ ناوجێگه‌ ، له‌ "سه‌رمايه‌ بووني" تێناگه‌ين .

نوسه ر:مه‌سعوود سه‌فياري
سیدخلیل مرتضوی بازدید : 145 شنبه 12 اسفند 1391 نظرات (0)

کاريگه‌ري ڕاگه‌ياندنه‌کان له‌ په‌روه‌رده‌کردني ئاکار

به‌ربڵاوي و کاريگه‌ري ڕاگه‌ياندنه‌کان وه‌کوو په‌رتووک ، گۆڤار،کۆي چاپه‌مه‌نيه‌کان، ده‌نگ و ڕه‌نگ، ويدئۆ، سه‌ده‌لايت و ئينترنێت؛ ئه‌مڕۆژه‌ له‌ هيچکه‌س شاراوه‌ نيه‌ .له‌ ئامانجه‌کاني ڕاگه‌ياندنه‌ : فێرکاري و په‌روه‌رده‌، ڕامان (کلتوور سازي) ڕێنمايي و ڕێنوێني، بردنه‌سه‌ره‌وه‌ي ئاگاييه‌کان و ... . ئه‌ڵبه‌ت پێويسته‌ له‌ نێو هه‌موو ئه‌م ئامانجانه‌ ، ئامانجي په‌روه‌رده‌ هه‌بێت . ڕاگه‌ياندنه‌کان له‌ ڕه‌هه‌ندي جۆراوجۆر ئه‌توانن گه‌نجه‌کانمان په‌روه‌رده‌ بکه‌ن :

1- بانگه‌شه‌ کردن بۆ بايه‌خه‌ ئاکاريه‌کان : ڕاگه‌ياندنه‌کان ئه‌توانن به‌ بانگه‌شه‌ کردن بۆ چاکه‌ و چاکه‌کاري بايه‌خه‌ ئاکاريه‌کان گه‌نجه‌کان په‌روه‌رده‌ بکه‌ن . ئه‌م پرسه‌ش ئه‌توانێ به‌ شيوازي ڕاسته‌وخۆ بێت وه‌کوو گۆتار،ده‌رس و ... يان به‌ شێوازي ناڕاسته‌وخۆ بێت وه‌کوو فيلم و چيرۆک و ...هتد.

فێرکاري و په‌روه‌رده‌، ڕامان (کلتوور سازي) ڕێنمايي و ڕێنوێني، بردنه‌سه‌ره‌وه‌ي ئاگاييه‌کان و ... .

2- په‌روه‌رده‌کردني هيزي ڕامان : په‌روه‌رده‌کردني هيزي ڕامان يه‌کێکه‌ له‌ ڕێگاکاني په‌روه‌رده‌کردني ئاکار . ڕاگه‌ياندنه‌کان ئه‌توانن به‌ تێڕاماني درۆست و چاکسازي بيره‌ هه‌ڵه‌کان، هيزي ڕامان گه‌نجه‌کان به‌رز بکه‌نه‌وه‌ .

3- شێوازي په‌ندوه‌رگرتن : بۆ نموونه‌ ڕاگه‌ياندنه‌کان به‌ ئاگادار کردنه‌وه‌ي گه‌نجه‌کان سه‌باره‌ت به‌ داهاتووي زۆرخراپي گه‌نده‌ڵي، گيرۆده‌يي، بێ به‌ند وباري و ... ئه‌توانن گه‌نجه‌کان په‌روه‌رده‌ بکه‌ن .

4- په‌روه‌رده‌کردني بڕوا : بڕوا به‌ خواي مه‌زن ، يه‌که‌م بناغه‌ي په‌روه‌رده‌کردن و گرنگترين بنه‌ماي سه‌ره‌کي له‌ جيهان بيني و نيزامي بير و ڕامانه‌ له‌ فێرکاري و په‌روه‌رده‌کردندا .

5- فێرکاري و چاکسازي کرده‌وه‌ کۆمه‌ڵايه‌تيه‌کان : ڕاگه‌ياندنه‌کان ئه‌توانن به‌ پڕۆگرامي جۆراوجۆر و به‌ شێوازي ڕاسته‌وخۆ و ناڕاسته‌وخۆ ، شێوازي کرده‌وهي‌ کۆمه‌ڵايه‌تي فێر گه‌نجه‌کان بکه‌ن و کرده‌وه‌ هه‌ڵه‌ کۆمه‌ڵايه‌تيه‌کانيان ڕاست بکه‌نه‌وه‌ . ئاداب و نه‌ريته‌کاني هه‌ڵسوکه‌وت و کارامه‌يي پێوه‌نديه‌ کۆمه‌ڵايه‌تيه‌کان له‌ سه‌ر بنه‌ماي ڕوانگه‌ي خوايي و مرۆڤايه‌تي فێريان بکات .

6- له‌ هه‌موو ژياندا مڕۆڤ خاوه‌ني ڕه‌هه‌ندي جۆراوجۆري ده‌روون ناسي ، سۆزي، ئابووري ، به‌نده‌گي ، کۆمه‌ڵايه‌تي و .... ڕاگه‌ياندنه‌کان ده‌بێ له‌ هه‌موو بوارێکدا ڕوانگه‌ بده‌نه‌ مرۆڤه‌کان و له‌ ڕێگاي فێرکاري درۆست و توێژينه‌وه‌ي کێشه‌کاني لاوه‌کان و پيشانداني ڕێچاره‌ ، توانابه‌خشي و پێداويستي ژيان (مادي و مه‌عنه‌وي) مرۆڤه‌کان په‌روه‌رده‌ بکه‌ن له‌ لايه‌ني جۆراوجۆره‌وه‌ و مرۆڤه‌کان ئاگاتر بکه‌ن سه‌باره‌ت به‌ ئامانجي ژيان و ئاشنايان بکه‌ن له‌گه‌ڵ کێشه‌ و مه‌ترسيه‌کاني ڕێگا .

سه‌رچاوه‌ :

اخلاق اسلامي، ئه‌حمه‌د ده‌يله‌مي و مه‌سعود ئازه‌ربايجان، ل 295، بڵاوکراوه‌ي معارف، 1377.

والدين و مربيان مسئول، ره‌زا فه‌رهاديان، ل 28، بوستان كتاب، 1382.

تعداد صفحات : 275

درباره ما
بسم الله الرحمن الرحیم من سيد خليل مرتضوي مترجم زبان انگليسي به مسايل ورزشي اجتماعي سولاكاني ايراني جهاني -عمومي علاقه مندم. "پێشه‏کی...!" سڵاوو رێزم هه‏یه بۆ هه‏مو لایه‏ك.له م وێبلاگه‏م سه‏باره‏ت به هه‏مو شتێک ئه‏نووسم.هیوادارم ببێته جێی شانازی بۆ هه مو مان!! I am khalil mortazavi,and interested in sport,social,soolakanian, iranian,and briefly all of the world.mobile
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • سولاکان

     

    سولاکان - منزل پدری 21/1/1394 -سیدخلیل مرتضوی

    KR8yk

    آمار سایت
  • کل مطالب : 2744
  • کل نظرات : 59
  • افراد آنلاین : 13
  • تعداد اعضا : 51
  • آی پی امروز : 63
  • آی پی دیروز : 112
  • بازدید امروز : 84
  • باردید دیروز : 279
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 8
  • بازدید هفته : 961
  • بازدید ماه : 961
  • بازدید سال : 90,350
  • بازدید کلی : 1,024,221
  • با یک کلیک بر روی لینک زیر 5 هزار تومان هدیه بگیرید!