loading...
سولاکان
سولاکان -ابوالمومن

YFBVo

سیدخلیل مرتضوی بازدید : 454 شنبه 05 آذر 1390 نظرات (2)

سولاکان (کردی : Sûlakan)یکی از روستاهای سقز است. این روستا نزدیک روستای کردکن و تقریبا در ۵ کیلومتری روستای باستانی زیویه قرار دارد.

این روستا دارای حدود ۳۰ خانوار است و در دامنه کوه بلندی به نام عبدالرزاق جای دارد. از نظر آب

و هوا یکی از بهترین روستاهای سقز است.کوه عبد الرزاق با ارتفاعی بیشتر از2500 متر بر بلندای این روستا ایستاده است. لازم به ذکر است که این روستا جزو مناطق حفاظت شده می باشد و این حفاظت افزایش حیوانات وحشی گوناگونی از جمله بز کوهی و گرگ را سبب شده است.وسيد خليل مرتضوي مترجم زبان انگليسي فرزند سيدمحمدعلي اهل اين روستا ميباشد.لازم به ذكر است ديگر مناطق اين روستا شامل:هه واره قوله- كاني كبود- كاني شاه- ريقنه- قه لوز- كاني گنجي- شيومه كواكه-دول گويزه كه شيوقشقه ره كه-تخته هه وار-هفت كانيان ميباشد.اين روستا داراي امكانات آب برق تلفن مدرسه مسجد وجاده شن ريزي شده ميباشد.باغ مو كاني كبود يكي از زيباترين باغهاي اين روستا به شمار مي رود.درآمد اصلي اين روستا از دامداري تامين ميشود.محصولات زراعي اين روستا عبارتند از:گندم جو نخود يونجه گياه وغيره. وميوه هاي درختي اين روستا شامل انگور زرد آلو گردو آلبالو و سنجد ميباشد.

سیدخلیل مرتضوی بازدید : 426 جمعه 04 آذر 1390 نظرات (0)

این قلعه تاریخی و باستانی 3500 ساله، یکی از شاهکارهای معماری بشریت در سده نهم تا ششم پیش از میلاد است و به دلیل عدم توجه مناسب مسئولان در آستانه تخریب و نابودی قرار دارد.

این قلعه بر روی تپه‌ای بنا شده که بر نواحی پیرامون آن مشرف بوده و تسلط کامل داشته است که امروزه از نظر گردشگری نیز چشم انداز بسیار زیبایی دارد.

زیویه هم از نظر معماری و هم از نظر آثار هنری یکی از شاخص‌ترین مکان‌های دوره تاریخی محسوب می شود و احتمالاً مربوط به اقوام مانایی است

قلعه تاریخی زیویه

 که محل حکومت آنها شمال غرب ایران بوده است.

موقعیت خاص طبیعی تپه زیویه در یک چشم انداز، علت اصلی و اساسی برای بنای چنین دژی را مسجل و مستدل می‌نماید به عبارت دیگر وضعیت تپه نسبت به ارتفاعات مجاور از نظر استراتژیک دارای اهمیت خاصی است.

برای نخستین بار از این بنای تاریخی در سالنامه‌های آشوری ذکری به میان آمده است و بیان شده که به دنبال شورش و طغیان اقوام مانایی (سده نهم تا ششم پیش از میلاد) از طریق قلعه این تپه عملیات‌های جنگی صورت گرفته است.

اعتبار و شهرت جهانی زیویه به سال 1325 باز می گردد که در اثر عوامل جوی و ریزش برف و باران قسمتی از راس تپه تخریب و آثار و اشیاء به صورت اتفاقی کشف شدند. اولین عملیات باستان شناسی در این منطقه توسط رابرت رایسون آمریکای در سال 1945 انجام گرفت.

در فاصله سال های 1325 تا 1323 یک یهودی به نام ایوب رب نوع به مدت 8 سال اقدام به کاووش کرد که متاسفانه در طول این 8 سال صدمات جبران ناپذیری متوجه این اثر باستانی شد. بیش از 80 درصد تپه زیویه مورد اکتشاف قرار گرفت و هدف این گروه تنها پیدا کردن اشیاء و آثار تاریخی برای فروش و تجارت بود.

در سال 1354 نصرالله معتمدی کاووش و بررسی اشیاء کشف شده در تپه باستانی زیویه را آغاز کرد و فعالیت وی در دو فاصله زمانی تا سال 1373 ادامه یافت. در دور دوم فعالیت های باستان شناسی معتمدی که 6 سال به طول انجامید آثار بسیار ارزشمندی در آن کشف شد.

فعالیتهای باستان شناسی در تپه باستانی زیویه از سال 1378 و توسط سیمین لک پور ادامه پیدا کرد و وی نیز حدود 11 فصل در این منطقه فعالیتهای باستان شناسی و کاووش خود را ادامه داد. در این مدت راه پله های سنگی، فضاهای جانبی و تالار ستون دار که از شاخص ترین بخش های آن است نیز کشف شد.

تالار ستون دار تپه باستانی زیویه دارای 16 ستون در دو ردیف 8 عددی است که پایه ستون‌ها سنگ و خود ستون‌ها نیز از خشت بوده اند که متاسفانه هم اکنون از ستونها هیچگونه اثری باقی نمانده است.

کلیه فعالیت‌های باستان شناسی و محافظتی این اثر باستانی در سال 82 متوقف و پس از وقفه‌ای 4 ساله دوباره از اواخر سال 86 از سر گرفته شد.

تعداد صفحات : 275

درباره ما
بسم الله الرحمن الرحیم من سيد خليل مرتضوي مترجم زبان انگليسي به مسايل ورزشي اجتماعي سولاكاني ايراني جهاني -عمومي علاقه مندم. "پێشه‏کی...!" سڵاوو رێزم هه‏یه بۆ هه‏مو لایه‏ك.له م وێبلاگه‏م سه‏باره‏ت به هه‏مو شتێک ئه‏نووسم.هیوادارم ببێته جێی شانازی بۆ هه مو مان!! I am khalil mortazavi,and interested in sport,social,soolakanian, iranian,and briefly all of the world.mobile
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • سولاکان

     

    سولاکان - منزل پدری 21/1/1394 -سیدخلیل مرتضوی

    KR8yk

    آمار سایت
  • کل مطالب : 2744
  • کل نظرات : 59
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 51
  • آی پی امروز : 43
  • آی پی دیروز : 149
  • بازدید امروز : 51
  • باردید دیروز : 294
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 3
  • بازدید هفته : 704
  • بازدید ماه : 6,645
  • بازدید سال : 76,578
  • بازدید کلی : 1,010,449
  • با یک کلیک بر روی لینک زیر 5 هزار تومان هدیه بگیرید!