loading...
سولاکان
سولاکان -ابوالمومن

YFBVo

سیدخلیل مرتضوی بازدید : 274 جمعه 25 فروردین 1391 نظرات (0)

آشنایی با جام ملت‌های آسیا

آشنایی با جام ملت‌های آسیا سولاكان
ورزش > فوتبال  - همشهری آنلاین:
رقابت‌های جام ملت‌های آسیا در دهه 1950 زمانی که احساسات ناسیونالیستی و تفکرات خاص پس از جنگ جهانی دوم در بین سیاستمداران کشورهای آسیایی حاکم شد، شکل گرفت

در آن زمان برخی کشورها سعی کردند در راستای تلاش برای رشد اقتصادی و سیاسی، جنبه‌های ورزشی را نیز تکامل بخشند.
به همین جهت فوتبال به عنوان ورزشی کاملا وارداتی به علت جذابیت و عامه پسند بودنش در کشورهای قاره کهن و به ویژه کشورهای تحت استعمار اروپا گسترش یافت.

با توجه به چنین مسائلی دست اندرکاران فدراسیون‌های کشورهای مختلف آسیایی تصمیم گرفتند تا مسابقات منظمی را با عنوان جام ملت‌های آسیا و به فاصله 4 سال یک بار برگزار کنند. جالب اینکه این الگو بعدها مورد توجه اروپایی‌ها قرار گرفت تا جام ملت‌های آسیا 4 سال زودتر از همتای اروپایی خود آغاز شود.

در این میان تنکو عبدالرحمن پوترا نخست وزیر ورزش دوست مالزی که تقریبا تصمیم گیرنده اصلی کنفدراسیون فوتبال آسیا بود، نقش مهمی در شکل‌گیری این بازی‌ها داشت.

به این ترتیب قرار شد تا نخستین دوره این جام در سال 1956 در منطقه مستقل هنگ کنگ برگزار شود و از آن پس هم این رقابت‌ها به طور منظم برگزار شد و هر دوره نسبت به دوره پیش از خود حساسیت و سازماندهی بیشتری را تجربه کرد.

فوتبال

حضور ایران در جام ملت‌های آسیا از دومین دوره صورت پذیرفت. اما تا سال 1968 که ایران میزبان این مسابقات بود، نتوانستند به مرحله نهایی راه یابد.

اولین دوره: هنگ کنگ - 1956

بنابر تصمیم اعضای کنفدراسیون فوتبال آسیا در جریان بازی‌های آسیایی 1954 مانیل، ضمن اعطای میزبانی اولین دوره به هنگ‌کنگ، برنامه دور مقدماتی نیز مشخص شد.

در شرق آسیا، تایوان که قدرت بلامنازع آسیا به شمار می‌رفت به همراه کره جنوبی رهسپار مرحله نهایی شد و در غرب آسیا علی رغم اعلام آمادگی کشورهای هند، پاکستان، رژیم اشغالگر قدس و افغانستان هیچ کدام در رقابت‌های مقدماتی حضور نیافتند و در و منطقه مرکز آسیا نیز ویتنام با کنار زدن تمام مدعیان آسیای جنوب شرق راهی هنگ‌کنگ شد.

مرحله پایانی به صورت دوره‌ای برگزار شد و از نتایج مهم آن پیروزی 7 بر 1 کره جنوبی بر ویتنام و 2 بر 1 بر تایوان بود، تا به این ترتیب کره جنوبی اولین قهرمان جام ملت‌های آسیا لقب گیرد.

دومین دوره: کره جنوبی - 1960

در این دوره تیم‌های بیشتری در این رقابت‌ها حضور یافتند. در مرحله مقدماتی در منطقه شرق هیچ مشکلی برای صعود تایوان وجود نداشت و همچون دوره قبل تیم برتر بود.

اما در منطقه غرب تیم ایران حضور یافت. این مسابقات در شهر کرالای هند و به صورت دو دیدار بین هر دو تیم برگزار شد اما در نهایت این تیم رژیم اشغالگر قدس بود که به مرحله نهایی راه یافت.

در مرحله نهایی در سئول، نبرد کره‌ای‌ها و تایوان برای کسب مقام قهرمانی سر انجام با قهرمانی تیم میزبان خاتمه یافت.

نتایج مهم این رقابت‌ها پیروزی 3 بر صفر کره بر رژیم اشغالگر قدس و 1 بر صفر مقابل تایوان و پیروزی 2 بر صفر تایوان بر رژیم اشغالگر قدس بود.

نتایج تیم ایران در دور مقدماتی:

  • ایران 3 - رژیم اشغالگر قدس صفر. گل‌ها: حمید برمکی، مرحوم عباس حجری، مرحوم پرویز دهداری
  • ایران 1 - پاکستان 4 . گل: ناصر حاجی مختار
  • ایران 1 - هند 3 . گل: پرویز دهداری
  • ایران 1 - رژیم اشغالگر قدس 1 . گل: عباس حجری
  • ایران 4 - پاکستان 1 . گل: عباس حجری(3) و کامبیز جمالی
  • ایران 2 - هند 1 . گل‌ها : پرویز دهداری

سومین دوره: رژیم اشغالگر قدس - 1964

میزبانی سومین دوره در حالی به رژیم اشغالگر قدس واگذار شد که اوج اختلافات و تنش‌های این رژیم با اعراب اعتراض طرفداران و حامیان مردم فلسطین را به همراه داشت.

به هر حال دو تیم کره جنوبی و هنگ کنگ از شرق و هند از مرکز آسیا راهی سرزمین‌های اشغالی شدند تا منزوی‌ترین دوره جام ملت‌های آسیا را برگزار کنند.

اولین شگفتی این دوره در روز نخست و با شکست دو به صفر کره از هند رقم خورد. اما شکست هندی‌ها با همین نتیجه از رژیم اشغالگر قدس سرنوشت قهرمانی را به دیدار کره با رژیم اشغالگر قدس کشاند و در نهایت شکست 2-1 کره در دیدار آخر جام را در سرزمین‌های اشغالی نگه داشت.

چهارمین دوره: ایران - 1968

ایران با تلاش فراوان میزبانی را بدست آورد و به جز دو کره تمام قدرت‌های آسیا در این مسابقات حضور داشتند تا سرانجام با چشیدن طعم نخستین قهرمانی فوتبال نیز از محبوبیتی به سان کشتی بر خوردار شود.

در دیدارهای مقدماتی منطقه غرب برمه در مقابل هند و پاکستان به مرحله پایانی راه یافت. برمه‌ای‌ها دو سال قبل به قهرمانی بازی های آسیایی دست یافته بودند.

فوتبالدر منطقه جنوب شرق هنگ‌کنگ، مالزی را از پیش رو برداشت و در شرق آسیا نیز تایوان، کره جنوبی تضعیف شده را مغلوب ساخت و به مرحله نهایی راه یافت.

ایران با برتری کامل به مقام قهرمانی رسید و این در حالی بود که پیروزی بر رژیم اشغالگر قدس یک شب بیاد ماندنی را در تهران خلق کرد.
نتایج ایران در این رقابت‌ها:

  • ایران 2 - هنگ کنگ صفر .  گل‌ها: همایون بهزادی، علی جباری
  • ایران 4 - تایوان صفر . گل‌ها: همایون بهزادی، حسین کلانی، اکبر افتخاری و حسین فرزامی
  • ایران 3 - برمه 1 . گل‌ها: همایون بهزادی، اکبر افتخاری
  • ایران 2 - رژیم اشغالگر قدس 1  . گل‌ها: همایون بهزادی، پرویز قلیچ خانی

پنجمین دوره: تایلند - 1972

مسابقات جام پنجم از یک جهت بسیار حائز اهمیت بود چرا که قهرمان راهی مسابقات جام جهانی کوچک در برزیل می‌شد و به همین علت تمام مدعیان آسیایی راهی بانکوک شدند. دیگر ویژگی این رقابت‌ها حضور 2 تیم عرب برای اولین بار در جام ملت‌های آسیا بود.

مرحله نهایی این مسابقات برای اولین بار به صورت گروهی و در دو گروه 3 تیمی برگزار شد که در گروه اول تیم‌های ایران و عراق و تایلند و در گروه دوم کره جنوبی و کامبوج و کویت حضور داشتند.

از نکات جالب مرحله نخست این بود که تیم ایران در حالی که تا دقیقه 74 در مقابل تایلند با 2 گل شکست خورده بود به ناگاه در عرض 5 دقیقه 3 گل توسط علی جباری به ثمر رساند تا پیروز میدان باشد.

تیم ایران در دیدار فینال پس از 120 دقیقه نفس‌گیر کره جنوبی را مغلوب کرد تا برای دومین بار متوالی به قهرمانی دست یابد. مرحوم محمد رنجبر سرمربی تیم ملی ایران در این مسابقات بود.

نتایج ایران در این مسابقات:
برای تعین گروه بندی:

  • ایران 2 - کامبوج صفر . گل‌ها: حسین کلانی و صفر ایران‌پاک

مرحله گروهی:

  • ایران 3 - عراق صفر . گل‌ها: حسین کلانی (3 گل)
  • ایران 3 - تایلند 2 . گل‌ها: علی جباری (3 گل)

مرحله نیمه نهایی:

  • ایران 2 - کامبوج 1 . گل‌ها: صفر ایران‌پاک، پرویز قلیچ خانی

فینال:

  • ایران 2 - کره جنوبی 1 . گل‌ها: علی جباری و حسین کلانی

ششمین دوره: ایران - 1976

در این دوره ایران که قهرمان بلامنازع آسیا نامیده می شد، میزبانی را پس از برگزاری موفق بازی‌های آسیایی 1974 تهران به عهده گرفت.

از سوی دیگر فشار اعراب باعث شد تا رژیم اشغالگر قدس برای همیشه از صحنه ورزش آسیا اخراج شود. این مسابقات در دو گروه 3 تیمی بر گزار شد که ایران، عراق و یمن جنوبی در گروه اول و کویت، چین و مالزی در گروه دوم جای گرفتند.

در مرحله نیمه نهایی چین که برای اولین‌بار در این بازی‌ها حاضر می شد 120 دقیقه در مقابل قهرمان آسیا مقاومت کرد اما در نهایت با 2 گل برابر ایران شکست خورد تا به مقام سومی برسد.

نتایج ایران در این رقابت‌ها:
مرحله گروهی:

  • ایران 2 - عراق صفر . گل‌ها: ناصر نورائی ، حسن روشن
  • ایران 8 - یمن جنوبی صفر . گل‌ها: علیرضا خورشیدی(3)، ناصر نورائی(2) ، غلامحسین مظلومی(2)، علیرضا عزیزی

مرحله نیمه نهایی:

  • ایران 2 - چین صفر . گل‌ها:علیرضا خورشیدی، حسن روشن

فینال:

نکته جالب قهرمانی تیم ایران در این مسابقات بدون دریافت حتی یک گل بود. دروازه‌بان ایران در این بازی‌ها منصور رشیدی بود.

هفتمین دوره: کویت - 1980

در این دوره تیم ایران پس از بیش از یک دهه حکومت بر فوتبال آسیا به زیر کشیده شد. از سویی ملی پوشان در شرایطی به مسابقات ادامه دادند که آتش جنگ تحمیلی شروع شده بود و این باعث شد تا روحیه تیم ایران تا حدودی کاهش یابد.

این مسابقات با شرکت 10 تیم و در دو گروه 5 تیمی برگزار شد:

  • گروه 1: ایران، سوریه، چین، کره شمالی، بنگلادش
  • گروه 2 : کره جنوبی، کویت، قطر، امارات، مالزی

تیم ایران پس از صعود به عنوان تیم اول از گروه خود در مرحله نیمه پایانی مغلوب کویت شد تا با برتری برابر کره شمالی به مقام سومی بسنده کند. کویت نیز با برتری 3 به صفر در دیدار پایانی برابر کره جنوبی به مقام قهرمانی این مسابقات دست یافت.
حسن حبیبی سرمربی تیم ایران در این مسابقات بود.

نتایج ایران:
مرحله گروهی:

  • ایران صفر - سوریه صفر .
  • ایران 2 - چین 2 . گل‌ها: حمید علیدوستی، بهتاش فریبا
  • ایران 3 - کره شمالی 2 . گل‌ها: حمید علیدوستی، بهتاش فریبا، ایرج دانایی فر
  • ایران 7 - بنگلادش صفر . گل‌ها: بهتاش فریبا(4)، علیرضا برزگری(2)، حسن روشن

نیمه نهایی:

  • ایران 1 - کویت 2 . گل: حسین فرکی

رده بندی:

  • ایران 3 - کره شمالی صفر . گل‌ها: حسین فرکی(2)، بهتاش فریبا

هشتمین دوره: سنگاپور - 1984

در این دوره تیم ایران به رغم داشتن ستاره‌های جوان اما پر قابلیت و در راس آن‌ها یکی از بهترین خط حمله‌های فوتبال ایران با وجود مثلث ناصر محمد خانی، حمید علیدوستی و عبدالعلی چنگیز نتوانست به آنچه که مستحقش بود دست یابد و با یک اشتباه قهرمانی را از دست داد.

این اشتباه در دیدار نیمه پایانی در برابر عربستان از شاهین بیانی سر زد که در حالی که تیم ایران تا دقیقه 89 با یک گل از حریف خود پیش بود، وی با یک ضربه سر دروازه خودی را فرو ریخت تا سرنوشت دیدار در ضربات پنالتی مشخص شود.

فوتبالدر ضربات پنالتی نیز محمد پنجعلی پنالتی خود را به دست دروازه بان کوبید تا عربستان به جای ایران راهی فینال شود و ایران وداعی تلخ با جام داشته باشد.

عربستان در دیدار پایانی نیز با 2 گل برابر چین صاحب برتری شد و برای اولین بار جام را به خانه برد. سرمربی ایران در این مسابقات ناصر ابراهیمی بود.

نتایج ایران:

  • ایران در دور مقدماتی با برتری برابر تیم‌های تایلند، سوریه، فیلیپین، اندونزی و بنگلادش به مرحله نهایی این مسابقات پا گذاشت.

مرحله گروهی:

  • ایران 3 - امارات صفر . گل‌ها: حمید علیدوستی، شاهرخ بیانی، ناصر محمدخانی
  • ایران 2 - چین صفر . گل‌ها: ضیا عربشاهی، ناصر محمدخانی
  • ایران صفر - هند صفر
  • ایران 1 - سنگاپور 1 . گل: شاهرخ بیانی

نیمه نهایی:

  • عربستان 1- ایران1 .گل:شاهرخ بیانی (پنالتی: عربستان 5 - ایران 4) پنالتی‌ها:حاجیلو، مختاری فر، شاهرخ بیانی، درخشان

رده بندی:

  •   ایران 1 - کویت 1. گل: ناصر محمدخانی (پنالتی: کویت 5 - ایران 3) پنالتی‌ها: حاجیلو، احدی، حمید درخشان

 نهمین دوره: قطر- 1988

در این بازی‌ها تیم ایران با ترکیبی کاملا دگرگون شده پای به مسابقات گذاشت. علت این دگرگونی مسائلی بود که در جریان بازی‌های آسیایی 1986 سئول به وقوع پیوست و طی آن 14 بازیکن از جمله محمدخانی، پنجعلی، بیانی، درخشان، ابطحی و ... از تیم ملی استعفا دادند و به جای آنها تیم ایران با جوانانی جویای نام همچون محرمی و پیوس در این مسابقات شرکت کرد.

تیم ایران در مرحله مقدماتی با برتری مقابل تیم‌های هنگ کنگ، سوریه، کره شمالی و نپال جواز حضور در قطر را بدست آورد.

ایران پس از صعود از گروه خود به عنوان تیم دوم باز هم در مرحله نیمه نهایی مقابل عربستان قرار گرفت و این بار با نا داوری جرج کورنتی داور انگلیسی با یک گل از عربستان شکست خورد تا برای سومین دوره پیاپی راهی دیدار رده بندی شود.

کورنتی در این دیدار یک گل صد در صد از کرمانی مقدم را مردود اعلام کرد و به طور کلی داوری مغرضانه‌ای داشت.

در دیدار پایانی نیز عربستان در ضربات پنالتی 4-3 کره جنوبی ررا شکست داد و برای دومین بار متوالی به قهرمانی دست یافت.
مرحوم دهداری سرمربی گری تیم ملی ایران را در این مسابقات بر عهده داشت.

نتایج ایران:
مرحله گروهی:

  • ایران 2 - قطر 0 . گل‌ها: کریم باوی، فرشاد پیوس
  • ایران 0 - ژاپن 0
  • ایران 1 - امارات 0 . گل: فرشاد پیوس
  • ایران 0 - کره جنوبی 3

نیمه نهایی:

  • ایران 0 - عربستان 1

رده بندی:

  • چین 0 - ایران 0 (پنالتی: ایران 3 - چین .) پنالتی‌ها: انصاری فر، مرحوم قایقران، محرمی

دهمین دوره: ژاپن - 1992

در این دوره از رقابت‌ها تیم ایران با همان ترکیب قهرمان بازی‌های آسیایی 1990 پکن حاضر شد. اما چند دلیل بزرگ باعث کاهش قدرت تیم ایران شد منجمله: نا آمادگی بازیکنان از لحاظ بدنی، اصرار بر بازی تدافعی، آمادگی و انگیزه حریفان، اصرار مربی تیم به استفاده از یک ترکیب ثابت در همه بازی‌ها و ...

تیم ایران در دور مقدماتی با برتری مقابل هند و پاکستان به مرحله نهایی در هیروشیما ژاپن راه یافت. این بازی‌ها با حضور 8 تیم و در دو گروه 4 تیمی برگزار شد که عربستان، قطر، چین و تایلند در گروه اول و ایران، ژاپن، کره شمالی و امارات در گروه دوم با هم به رقابت پرداختند.

در مسابقه ایران و ژاپن که حساس‌ترین بازی دور مقدماتی بود در حالی که تیم ایران با یک تساوی صفر - صفر به دور نیمه نهایی صعود می کرد، تیم ژاپن با یک گل دیر هنگام به برتری رسید.

این باعث شد تا بازیکنان تیم نسبت به این گل که در شرایط مشکوک به آفساید به ثمر رسید معترض شوند که در نهایت داور مسابقه چند بازیکن ایران را اخراج کرد و کنفدراسیون فوتبال آسیا نیز مرتضی کرمانی مقدم، فرشاد پیوس، نادر محمد خانی، مجتبی محرمی و جمشید شاه محمدی را با محرومیت‌هایی از یک جلسه تا یک سال مواجه ساخت. سیلی محکم مرتضی کرمانی مقدم به داور مسابقه پس از خاتمه بازی از نکات حائز اهمیت این دیدار است.

به هر صورت تیم ایران در این بازی‌ها نتوانست از گروه خود صعود کند تا تیم میزبان با برتری یک به صفر برابر عربستان بر مسند قهرمانی نشیند. تیم‌های چین و امارات نیز سوم و چهارم شدند. علی پروین سر مربی ایران در این بازی ها بود.

نتایج ایران:

  • ایران 0 - امارات 0
  • ایران 2 - کره شمالی 0 . گل‌ها: فرشاد پیوس، مرحوم سیروس قایقران
  • ایران 0 - ژاپن 1

یازدهمین دوره: امارات متحده عربی - 1996

این دوره از رقابت‌ها با بازگشت ایران به دوران اوج همراه شد. اگر چه ایران نتیجه‌ای بهتر از سومی کسب نکرد اما استحقاق شاگردان محمد مایلی کهن بیش از آن بود. این مسابقات استارت دوباره‌ای بود برای بازگشت به دوران اوج و صعود به جام جهانی 1998 فرانسه.

تیم ایران در دور مقدماتی تیم‌های نپال، سریلانکا و عمان را از پیش رو برداشت و به مرحله نهایی صعود کرد. مرحله نهایی مسابقات با شرکت 12 تیم در سه گروه 4 تیمی در سه شهر ابوظبی، العین و دوبی برگزار شد.

  • گروه اول: امارات، کویت، اندونزی، کره جنوبی
  • گروه دوم: عربستان، عراق، تایلند، ایران
  • گروه سوم: ژاپن، چین، ازبکستان، سوریه

تیم ایران پس از صعود از گروه خود و برتری 6 به 2 برابر کره جنوبی در دور بعد به دیدار نیمه نهایی راه یافت تا دوباره حریف عربستان شود.

این بازی با نا داوری داور مسابقه همراه شد تا ایران در ضربات پنالتی بازی را واگذار کند و راهی دیدار رده بندی شود.

در دیدار پایانی نیز عربستان در ضربات پنالتی بر میزبان بازی‌ها غلبه کرد تا برای سومین بار جام را تصاحب کند. علی دایی نیز آقای گل بازی‌ها شد.

نتایج ایران:

  • ایران 1 - عراق 2 . گل: علی دایی
  • ایران 3 - تایلند 1 . گل‌ها: نعیم سعداوی، مهرداد میناوند، علی دایی

یک چهارم نهایی:

  • ایران 6 - کره جنوبی 2 . گل‌ها:علی دایی(4)، کریم باقری، خداداد عزیزی

نیمه نهایی:

  • ایران صفر - عربستان صفر (پنالتی 4 بر3 عربستان) پنالتی‌ها: پیروانی، باقری، استیلی

رده بندی:

  • کویت 1 - ایران 1(پنالتی 4 بر3 ایران) پنالتی‌ها: پیروانی، باقری، استیلی

دوازدهمین دوره: لبنان - 2000

پس از صعود به جام جهانی 98 فرانسه اهالی فوتبال به دنبال این بودند تا تیمی قدرتمند را راهی مسابقات کنند تا با قهرمانی نشان دهند که بی‌دلیل به عنوان بهترین تیم آسیایی در جام جهانی معرفی نشده بودند.

اما تیمی با مشکلات فراوان با سرمربی گری جلال طالبی، سرمربی ایران در جام جهانی، راهی مسابقات شد.

تیم ایران در دور مقدماتی تیم‌های مالدیو، سوریه و بحرین را پشت سر گذاشته بود و راهی این مسابقات شده بود. دور نهایی بازی‌ها با شرکت 12 تیم در سه گروه در 3 شهر بیروت، صیدا و تریپولی برگزار شد.

  • گروه اول: لبنان، ایران، عراق، تایلند
  • گروه دوم: کره جنوبی، چین، کویت، اندونزی
  • گروه سوم: ژاپن، عربستان، ازبکستان، قطر

تیم ایران پس از صعود از گروه خود برابر کره جنوبی با گل طلایی مغلوب شد و از دور رقابت‌ها حذف شد. گل کریم باقری به کره جنوبی به عنوان زیباترین گل بازی‌ها برگزیده شد.

در نهایت تیم‌های ژاپن و عربستان با برتری برابر چین و کره جنوبی به فینال راه یافتند تا تیم ژاپن به رهبری فیلیپ تروسیه با یک گل عربستان را مغلوب کند و برای اولین بار جام را در آغوش بگیرد.

نتایج ایران:
ایران 4 - لبنان 0 . گل‌ها: علی دایی(2)، حمید استیلی(2)
ایران 1 - تایلند 1 . گل: کریم باقری
ایران 1 - عراق 0 . گل: علی دایی
یک چهارم نهایی:

ایران 1 - کره جنوبی 2 (گل طلایی) . گل: کریم باقری

سیزدهمین دوره: چین - ۲۰۰۴

در سال ۲۰۰۴ میزبانی به چین رسید و یکی از پرانتقادترین دوره‌های برگزاری بود. تیم‌های اردن و ازبکستان قدرت‌های تازه آسیا بودند. بازی ایران و عمان یکی از بازی‌های جنجالی جام بود.

درگیری دو مدافع ایرانی (رحمان رضایی و علی بداوی) با یکدیگر و حمایت داور ایرانی‌تبار از ایران این بازی را جنجالی کرد. تیم ایران در این دوره، بازی‌های زیبایی به نمایش گذاشت ولی در نیمه‌نهایی با اشتباهات عجیب داوری و بی دقتی در زدن پنالتی توسط ایمان مبعلی ویحیی گل محمدی نتوانست از سد چین بگذرد و چین میزبان به فینال رسید.

ژاپن خیلی ساده سومین جام را به خانه برد و سومین تیمی نام گرفت که 3 بار قهرمان جام ملت‌های آسیا شده‌است. علی دایی با زدن چهاردهمین گلش در بازی رده‌بندی برترین گلزن تمام ادوار جام ملت‌ها نام گرفت.

چهاردهمین دوره: مالزی، اندونزی، تایلند و ویتنام - ۲۰۰۷

بین دوره سیزدهم و دوره چهاردهم، به تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا برای تداخل نکردن با المپیک و جام ملت‌های آسیا، به طور استثنایی، این دوره 3 ساله شد. چهار کشور مالزی، اندونزی، تایلند و ویتنام میزبان مشترک جام چهاردهم (۲۰۰۷) شدند.

برای نخستین بار تیم استرالیا در جام شرکت کرد. عراق تیم شگفتی‌ساز این دوره شد و در نیمه‌نهایی کره جنوبی را حذف کرد.

اپن با پیروزی بر استرالیا یکی از مدعیان را حذف کرد ولی مقابل عربستان سعودی تن به شکست داد تا این تیم برای ششمین بار به فینال رسید.

یک فینال کاملا غربی بین عراق و عربستان و یک رده بندی شرقی بین کره جنوبی و ژاپن شکل گرفت. فرصت استثنایی به دست عربستان سعودی افتاد تا با قهرمانی چهارم رکورد ایران را بشکند اما عراق بزرگترین شگفتی جام را آفرید و با پیروزی بر عربستان قهرمان جام چهاردهم شد.

پانزدهمین دوره : قطر - 2011

پاندهمین دوره مسابقات جام‌ملت‌های آسیا در سال 2011 در کشور قطر برگزار شد.

در این جام 16 تیم در 4 گروه به رقابت پرداختند و در پایان جام قهرمانی به تیم ژاپن رسید.

ژاپن در مسابقه فینال با پیروزی یک بر صفر مقابل تیم استرالیا برای چهارمین‌بار قهرمان این مسابقات شد.

در «پرونده رقابت‌های جام ملت‌های آسیا - قطر» تمامی اخبار این دوره قابل دسترسی است.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
بسم الله الرحمن الرحیم من سيد خليل مرتضوي مترجم زبان انگليسي به مسايل ورزشي اجتماعي سولاكاني ايراني جهاني -عمومي علاقه مندم. "پێشه‏کی...!" سڵاوو رێزم هه‏یه بۆ هه‏مو لایه‏ك.له م وێبلاگه‏م سه‏باره‏ت به هه‏مو شتێک ئه‏نووسم.هیوادارم ببێته جێی شانازی بۆ هه مو مان!! I am khalil mortazavi,and interested in sport,social,soolakanian, iranian,and briefly all of the world.mobile
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • سولاکان

     

    سولاکان - منزل پدری 21/1/1394 -سیدخلیل مرتضوی

    KR8yk

    آمار سایت
  • کل مطالب : 2744
  • کل نظرات : 59
  • افراد آنلاین : 34
  • تعداد اعضا : 51
  • آی پی امروز : 324
  • آی پی دیروز : 101
  • بازدید امروز : 517
  • باردید دیروز : 335
  • گوگل امروز : 6
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 2,113
  • بازدید ماه : 2,113
  • بازدید سال : 91,502
  • بازدید کلی : 1,025,373
  • با یک کلیک بر روی لینک زیر 5 هزار تومان هدیه بگیرید!