با توجه به درخواستی که یکی از دوستان در بخش نظرات درمقاله قبلی کرده بودند برای پرداخت اینترنتی قبل از پرداختن به ریسک های کسب و کار اینترنتی در مورد پرداخت آنلاین اینترنتی توضیح می دم.

online-banking

پرداخت آنلاین اینترنتی چیست؟

هر فروش آنلاین اینترنتی نیاز به سیستمی برای دریافت پول از مشتری به صورت آنلاین دارد.(در سیستم های قدیمی یا سیستم هایی که مشتری تا کالا را ندیده اعتمادش برای پرداخت جلب نمی شود، هنوز این امکان وجود دارد که هزینه خرید در هنگام تحویل کالا به صورت نقدی پرداخت گردد.)

در ایران دریافت پول از مشتری به صورت آنلاین بدون همکاری با بانک یا شرکت های پرداخت الکترونیک دارای مجوز از بانک مرکزی امکان پذیر نمی باشد.

سیستم دریافت پول هم به این صورت است که مشتری ابتدا سبد خرید خود را تکمیل نموده و سپس برای پرداخت به وب سایت امن بانک فرستاده می شود.

پس از پرداخت، سایت بانک به صورت خودکار مشتری را به سایت فروشنده اینترنتی باز می گرداند و مشتری در آنجا از چگونگی دریافت کالا مطلع خواهد شد. در زمینه فروشنده هایی که کالای آن ها مجازی است(مانند موسیقی، کتاب الکترونیکی یا کارت شارژ) مشتری معمولن در همان لحظه کالا را تحویل می گیرد.

چگونه به سایت خود امکان پرداخت آنلاین اینترنتی اضافه کنیم؟

به سایت بانک یا شرکت پرداخت الکترونیک که پول را به صورت آنلاین از مشتری دریافت می کند اصطلاحا گیت(Gate) گفته می شود.

هر فروشنده ای که قصد راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی دارد باید با یک یا چند گیت اینترنتی قرارداد همکاری عقد نماید و از گیت کد اختصاصی دریافت نماید.

به هر دفعه پرداخت اینترنتی برای هر خرید، اصطلاحا تراکنش اینترنتی گفته می شود.

گیت بابت هر تراکنش موفق از فروشنده درصدی به عنوان کارمزد دریافت می نماید که این مبلغ به عنوان درآمد گیت محسوب می گردد.

گیت های فعال در ایران در شرکت های پرداخت الکترونیک معرفی گردیده اند.

هر گیت با تعدادی بانک طرف قرارداد است که کارت های آن بانک ها را برای پرداخت اینترنتی قبول می کند. مثلن بانک سپه فعلن با هیچ گیتی طرف قرارداد نیست و کارت های بانک سپه کلن امکان پرداخت اینترنتی ندارند. یا بانک ملی با گیت سامان متعلق به شرکت پرداخت الکترونیک سامان متعلق به بانک سامان طرف قرارداد است و همچنین خود بانک ملی نیز یک گیت اختصاصی دارد.

برای اطلاع از فعال بودن امکان پرداخت اینترنتی کارت بانکی خود و نیز یاد گرفتن نحوه پرداخت اینترنتی به راهنمای پرداخت اینترنتی مراجعه نمایید.

گیت ها معمولن تا ۲۴ ساعت پول کل خرید را نزد خود نگه می دارند و سپس به حساب فروشنده واریز می نمایند.

مراحل اجرای سیستم پرداخت اینترنتی در یک وب سایت:

- باز کردن حساب بانکی در بانک مربوط به گیت مورد نظر جهت قرارداد(مهم نیست که نوع حساب جاری، پس انداز یا نوع دیگر باشد)

- عقد قرارداد با گیت و دریافت کد اختصاصی فروشنده اینترنتی

- دریافت مستندات چگونگی اجرا

- پیاده سازی سیستم پرداخت اینترنتی در نرم افزار وب سایت

- تست و اجرای سیستم پیاده شده